Welkom

Aanmelden

Op deze website vindt u genealogische verkenningen van de families Kollaard, Cusell, Venstra, De Gelder en meer...

De oudste bekende Kollaard is Johannes Kollaard (geboren rond 1680, overleden 23 december 1743). Hij woonde, werkte en overleed in Delfshaven (tegenwoordig Rotterdam). Uit deze trouwakte blijkt dat hij is geboren in Rotterdam.

De meeste Kollaards waren ambachtslieden (koperslagers, smeden), vaak werkzaam bij de marine.

Vlak na 1800 vertrok de familie naar Hellevoetsluis, alwaar ze ook weer zo'n 100 jaar leefden. Hierna waaierden de Kollaards uit over heel Nederland.

Er is tot op heden geen verband gevonden tussen deze Kollaards en de families Kollaard uit Haarlem, Nijmegen en Zuid-Limburg. Ook met de vele Collaerts uit België zijn geen bewijsbare verbanden. Onder hen beroemde graveurs uit Brussel en een kaperkapitein uit Duinkerken. Dat de Kollaards zouden afstammen van gevluchte Hugenoten lijkt ook onwaarschijnlijk.

De familienaam Cusell is uitgebreid terug te vonden op een eigen site

De Vensta's stammen uit Friesland, in het bijzonder de streek rond Murmerwoude. Onder hen zijn beroepen te vinden als bakker en -meer recentelijk- boekhandelaar in Amstelveen.

Naast de namen Kollaard en Venstra zijn er vele achternamen te vinden: Avé, Meyen, Cusell, Fros, De Gelder, Storck en Overdijk. Soms arm met een eenvoudig beroep als sjouwer of landbouwer, soms rijk en met als beroep rechter of burgemeester.

De naam Van Heijningen komt via diverse lijnen terug in de stamboom en verbindt zowel Kollaard en Cusell, maar ook Kollaard en Venstra.

Leonard Kollaard

Stamboomzoeker.nl - zoeken in stambomen

Contact

email imageAls u vragen heeft over of commentaar op de informatie van deze site, neem dan a.u.b. contact met ons op. We horen graag van u.